sobota 4.8., turnaj "Vzpomínka na Jirku Streckera" v Lužné

05.08.2012 15:07

1.MÍSTO!!! - GRATULACE!!!

Po modelovém utkání 25.července proti mladšímu dorostu, které skončilo vysokou porážkou (0:10) jsme se zúčastnili již 9.ročníku turnaje pořádaného TJ Sparta Lužná. Soupeři byly týmy hrající krajskou I.A třídu: Sparta Lužná (nováček), Sokol Nové Strašecí (tradiční) a SK Černčice (Ústecký kraj, okres Louny). Hrálo se každý s každým 2x 20minut.

I přes herní převahu, jež povinně vyjadřovala rozdíl v soutěžích, které týmy hrají, jsme získali celkové vítězství až díky lepšímu skóre. Ovšem ZASLOUŽENĚ!

Navíc jsme si odvezli cenu pro nejlepšího střelce. Martin Krupička, který zahájil v prvním utkání v brance, nastřílel v dalších dvou 4 góly a předčil tak třígólové kolegy Haiflera s Galiou, strašecké Adamce s Jurečkou a domácí střelce Pepína Vejvodu a Roberta Grilla!

 

SKR - Sparta Lužná 3:0 /1:0/ - Hruška, Mužík, Ludvík.

Klíčem k výhře bylo uhlídat rychlého Vejvodu, překvapit kompaktní obranu rychlou kombinací a samozřejmě proměnit šance. Domácí vzdorovali díky pozornému Staňkovi, jenž byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje, a výbornému Mezeiovi na stoperu až do poslední minuty 1.půle. To si naběhl Hruška na chytrou přihrávku Čecha a konečně promněnil - 20.min. - 1:0. Ve 25. přesně rozehrál Krob a opět Čech vysunul Mužíka, jenž propálil domácího gólmana - 2:0. Ve 33. pak Haifler našlápl zprava do vápna a jeho přihrávku srazil domácí obránce před Galiou k nohám Ludvíka, jenž byl nekompromisní - 3:0. 

SKR - SK Černčice 10:0 /6:0/ - Haifler 3, Krupička 3, Galia 2, Čech, Ludvík.

Velkou výhodou se ukázala možnost vystřídat více hráčů, takže jsme drželi vysoké tempo, jemuž nemohl soupeř v jedenácti vzdorovat. V 6.minutě si připsal třetí asistenci Čech (a úvodní gól Haifler), aby se v 8.promněnil ve střelce po parádním centru Hrušky. Ve 14. vyslal do góla Robert Hamouz Haiflera a v 18. Hruška Krupičku. Ještě v téže minutě nahrál Haifler Ludvíkovi, aby si ominutu později role vyměnili. 

.minuta a Skraumský vyslal pohotově Hamouze, jehož nahrávku zakončil Galia. 27. přinesla Krupičkovo sólo. Ve 31. nahrál Krupičkovi Galia, jenž završil v poslední minutě po pasu Mužíka povedenou kličkou na, pro Černčice až příliš krutou, desítku.

SKR - Sokol Nové Strašecí 2:2 /0:1/ - Galia, Krupička (penalta).

Vzhledem k předchozím výhrám obou mužstev (Strašecí - Černčice 6:1 - Lužná 3:1) bylo toto utkání fakticky finále. kombinovaný strašecký tým spoléhal na dlouhé míče a málem se radoval už v 5. a 12.minutě. Poprvé pomohla tyč, podruhé výborný zákrok Helebranta. Do třetice to vyšlo v 15. - 0:1. Mezitím i potom zahazovali rakovničtí šance dokonce i v malém vápně. Po přestávce padla na hráče SK nervozita, ze které je mohla vysvobodit šance Haiflera, jenž neuspěl tváří v tvář brankáři. Následující rohové kopy sice nevedly ke gólu, ale nastartovaly závěrečný nápor. Jeho nejvýraznějším vyjádřením byla tyč Mužíka. Ve 35.minutě protrhl konečně smůlu po nájezdu zleva Galia - 1:1! Ovšem už po minutě zase vedlo Strašecí 1:2, díky chybě brankáře a důslednosti útočníka. Ve fotbale ale rozhoduje často jediný gól a dokud je na něj šance, je třeba se rvát. V poslední minutě skřížil strašecký obránce cestu ve vápně Robertovi Hamouzovi, což vedlo k penaltě. Tu s přehledem proměnil Martin Krupička, čímž získal pro svůj tým remízu vedoucí k vítězství v turnaji a pro sebe titul nejlepšího střelce.

 

Sestava:

Krupička Martin / Helebrant Tomáš - Beneš Jiří, Cajthaml Lukáš, Galia Michael, Hamouz Robert, Krob Jiří, Ludvík Tomáš, Mužík Pavel, Čech Jan, Faigl Marek, Haifler Jaroslav, Hruška Pavel, Skoupý Filip, Skoupý Lukáš, Skraumský Albert, Vávra Bronislav.