3.2. –Zimní turnaj SITTECH Cup 1.kolo: Tatran Rakovník – SKR 2:2 /1:2/

03.02.2013 14:07

 

Branky: Sekunda, Hamouz Robert

 

Hráči SKR začali kvapíkem. Už v první minutě hlavičkoval Haifler těsně vedle. V 8. mířil po perfektním trstném kopu Ludvíka Hamouz hlavou lépe, ale gólman byl na místě. První návštěva Tatranu před brankou Helebranta skončila v 10. minutě gólem. Po skrumáži se dostal na malém vápně k odraženému míči Vejvoda a nekompromisně skóroval – 1:0. Obraz hry se však nezměnil. Hosté drželi míč na polovině domácích. Jejich brankář musel vytáhnout několik velmi dobrých zákroků. Ve 22. minutě potvrdili „eskáči“ svoji ofenzivní a kombinační převahu, když si Titlbach z postu levého obránce narazil „barcelonsky“ s Hruškou a jeho cestu vápnem zastavil penaltový zákrok. Ludvík však nekompromisně otřásl břevnem. Ve 24. minutě už bylo vyrovnáno! U pravé postraní čáry doběhl míč Sekunda, aby ho přes Hamouze, Ludvíka, Čecha, Titlbacha poslal na levého záložníka Hrušku. Ten poslal centr do pokutového území, na který si za Haiflera s Mužíkem zaběhl opět Sekunda – 1:1. Poločasovou převahu zakončila ve 34. minutě opakovaná spolupráce Ludvík – Hamouz = trestný kop na zadní tyč. Tentokrát úspěšná – 1:2.

Po krátké přestávce vysunul Tatran svého nejlepšího hráče Ivanova do zálohy a začal se dostávat k rychlým protiútokům. Ty však dokázala obrana díky přehledu a hlavně kondičním a rychlostním přednostem likvidovat. Pouze ve 45. minutě se ocitl nehlídaný útočník s míčem na penaltovém bodu, ale Helebrant ho bleskovým zákrokem „vyčapal“. Další šance hostujícího týmu zůstaly nevyužity. Buď jim chyběla přesnost (Beneš) nebo důraz (Čech), či rychlejší rozhodování (Ludvík). A tak vstoupilo v platnost staré pravidlo „nedáš – dostaneš“. Po nenápadné ztrátě ve středu hřiště se nepodařilo dostat míč pod kontrolu a Berky překvapivou a povedenou střelou z 25ti metrů vyrovnal – 53. minuta 2:2. Závěrečná čtvrthodina byla už více o morálních silách. Přesto drželi hráči SKR hru, jako celý zápas, pod kontrolou. Ovšem vítězný gól nepřišel.

Zápas byl po dvou a půl měsících první herní prověrkou a prokázal dobrou kondici a schopnost kombinovat. Zlepšit se musí komunikace a samozřejmě zakončování. Ať už přesností, důrazem nebo rychlostí a také drzostí.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří, Ludvík Tomáš, Titlbach Dominik - Sekunda Matěj, Hamouz Robert, Čech Jan, Hruška Pavel  – Haifler Jaroslav, Mužík Pavel.