27.4. – 23.kolo: FK Neratovice-Byškovice – SKR 2:2 /2:1/

27.04.2013 21:34

 

Branky: Krob, Ludvík

 

Hned od začátku bylo jasné, že se oba týmy snaží o kombinační fotbal. Rakovník měl sice optickou převahu, ale hned první výlet domácích do blízkosti jeho branky skončil brankou. V 5. minutě se dostali k centru z pravé strany, který našel volného hráče mezi malým vápnem a penaltou – 1:0. Dále pokračovala vyrovnaná hra mezi pokutovými územími, při níž byl Helebrant téměř bez práce. Až do 20. minuty, kdy se gólová situace v podstatě opakovala – 2:0. První nadějnou pozici si vytvořil až ve 26. minutě Hamouz, po pěkném uvolnění na hranici šestnáctky. Ale střela levačkou gólmana nepřekvapila. Ve 32. minutě kopal Krupička roh, na který si výborně naběhl Krob a hlavou snížil – 2:1.

Ve druhé půli si rakovničtí získali trvalou územní převahu, ovšem již tradičně bez zakončení. Trestný kop z nadějné pozice poslal Mužík ležérně nad. Ve 48. minutě se dostal do brejku útočník Neratovic, ale Helebrant mu vyběhnutím šanci zhatil. Největší hrozbou SKR byly rohy. V 55. minutě se jeden otřel o břevno, druhý se odrazil k Ludvíkovi, jenž po pohotovém zpracování horní růžek netrefil. V závěru se domácí dostali k několika standardkám. Ty si ale rakovničtí pohlídali. No a přišla 70. minuta. Čech odcentroval od brankové čáry a na penaltovém bodu našel nehlídaného Ludvíka – 2:2.

Potvrdila se kvalita domácích, kteří drží zaslouženě 2.příčku v přeboru. I přes naši herní převahu je bod cenný, především díky vůli po vyrovnání do poslední minuty.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Sekunda Matěj, Krob Jiří, Krupička Martin - Čech Jan, Ludvík Tomáš, Hamouz Robert, Titlbach Dominik (5. Cajthaml Lukáš) – Haifler Jaroslav, Mužík Pavel.