18.8. – příprava: FK Louny – SKR 0:5 /0:3/

18.08.2012 14:37

 

Branky: Ludvík, Mužík,Hamouz L., Skoupý F.,  Čech

Zápas na hřišti účastníka krajského přeboru Ústeckého kraje byl od počátku pod kontrolou rakovnického týmu. Ovšem první příležitost ohrozit bránu měli domácí po nedorozumění obránců a následném faulu na hranici šestnáctky v 7. minutě. V té následující se uvolnil na levé straně Haifler, ale jeho přihrávka před prázdnou bránu postrádala razanci a domácí ji zpacifikovali. Skóre se pohnulo v 16. minutě. Po rychlé kombinaci Cajthamla s Haiflerem ukopával před prvně jmenovaným gólman do autu. Lukáš ale rychlevhodil a Ludvík vracejícího se brankáře prostřelil – 0:1. Ve 21. Haifler nabil zpětnou přihrávkou na volej Ludvíkovi, jehož vyraženou střelu dopravil do sítě Mužík – 0:2. Aktivně hrající Haifler se branky opět nedočkal, i když ve 24. měl s jeho ránou z hranice pokutového území po přistrčení Krupičky brankář hodně práce. Ve 33. minutě prostrčil uličkou na Lukáše Hamouze Skraumský – 0:3.

Ve druhé půli se projevila fyzická převaha hostů. Jednak mají všichni za sebou dost fyzicky náročných tréninků a domácím také chybělo z prázdninových důvodů několik hráčů, takže měli jediného na střídání, a to i s dvěma mladšími žáky. Nečekanou radost přinesla 38. minuta Filipu Skoupému, když jeho nevysoký rohový kop prošel až na zadní tyč, od níž se odrazil do sítě – 0:4. V další minutě se po rychle rozehraném trestném kopu dostal z úhlu před branku Galia, ale přestřelil. Tím odstartoval desetiminutovku šancí a závarů před domácí bránou. Gól však mohl padnout na druhé straně. Ve 48. se blýskl Helebrant zákrokem po střele z vápna. V 55. zachraňoval po bleskovém útoku lounských pádem pod nohy. Gólovou tečku napsal stejně jako v předchozím utkání Čech. V 60. minutě vystihl rozehrávku domácích, vnikl do vápna  a mazácky křížem přehodil brankáře – 0:5.

Velmi dobrá prověrka. V obraně se musíme vyvarovat nedorozumění a chyb při rychlých útocích, v útoku by se našlo ještě dost nedotažených šancí.

 

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Skoupý Lukáš, Beneš Jiří, Skoupý Filip - Cajthaml Lukáš, Hruška Pavel, Ludvík Tomáš, Čech Jan - Haifler Jaroslav, Mužík Pavel; střídali: Hamouz Lukáš, Hamouz Robert, Krupička Martin, Skraumský Albert, Titlbach Dominik, Vávra Bronislav.