13.8. – příprava: SKR – Český Lev Union Beroun 5:1 /0:0/

13.08.2012 21:20

 

Branky: Ludvík 3, Mužík, Čech

V přípravném utkání s ligovým soupeřem měli v první půli více ze hry hosté. K přímému ohrožení branky se ale nedostali, především díky pozorné a obětavé hře zadáků SKR. Útoky domácího týmu byly sporadické, dvě propagační střely nemohly brankáře ohrozit. Těsně před přestávkou se povedla rychlá akce. Skraumský vybojoval u půlící čáry aut, Lukáš Skoupý ihned vhodil na Cajthamla, který vysunul Mužíka. Ten našel na penaltě zcela volného Lukáše Hamouze, jehož volej však mířil nad.

Ve druhé půli převzali rakovničtí iniciativu. V obraně byli stále jistí bratři Skoupí a velmi dobře se role stopera zhostil Galia. Výpady Beneše a nabídka záložníků vedly k rychlým útokům. A na hrotu začal řádit Mužík. Už ve 41.minutě se prodral po atakování obránců až před gólmana, jemuž nasadil kličku, ale místo zakončení levačkou se vytlačil mimo střelecký úhel. Dokonale tím zmátl gólmana, který ve 43.minutě nereagoval, když Pavel vystihl chybnou rozehrávku a střela LEVAČKOU se doploužila překvapivě k přední tyči – 1:0. Ve 46. se opakovala chyba berounských v rozehrávce a agilní Mužík vyslal do sóla Ludvíka. Ten uposlechl nápovědy z publika a gólmana parádně přeloboval – 2:0. V dalších minutách hra trochu zdivočela. K nebezpečným střelám se dostali i hosté. Do šancí se dostával i Haifler, ale dnes mu nebylo souzeno skórovat. Jeho přínos se ale projevil v divokém závěru. V 60.minutě se podruhé trefil po přihrávce Beneše Ludvík – 3:0. V 62. se otevřel střed žlutomodré obrany – 3:1. V 64. se střela z vápna otřela o břevno Helebrantovy branky. Další vytěsnil rakovnický gólman na rohový kop. Po něm našel výhozem Cajthamla a po ose Mužík – důrazný Haifler se dostal do jasné šance Ludvík – 69.minuta – HATTRICK – 4:1. Minuta 70., Galia – Mužík – a Haifler dává před bránu, kde se musel Čech s míčem otočit, ale mazácké uvolnění zakončil střelou na bližší tyč – 5:1.

Sečteno, podtrženo. Rušný zápas, v němž žáci SK Rakovník naznačili své možnosti. Pořád ale zůstává dost námětů ke zlepšování (jednodušší  a zároveň pohotovější rozehrávka, pohotovější reakce v útočné fázi, lepší vykrývání prostorů při bránění, vzájemné zajišťování  a především častější komunikace)

 

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Skoupý Lukáš, Beneš Jiří, Skoupý Filip - Cajthaml Lukáš, Hruška Pavel, Ludvík Tomáš, Čech Jan - Haifler Jaroslav, Mužík Pavel; střídali: Hamouz Lukáš, Skraumský Albert, Vávra Bronislav.