1.5. – 16.kolo - dohrávka: SKR – SK Spartak Příbram 4:1 /3:0/

01.05.2013 13:56

Branky: Hamouz, Sekunda, Mužík, Haifler

 

Obvyklé přání vstřelit rychlou branku se mohlo vyplnit už ve 2. minutě, kdy si Hamouz zpracoval odražený míč po trestném kopu Ludvíka, ale střela křížem skončila na břevně. I přes nástup Rakovníka se hosté dostávali před jeho šestnáctku rychlými a jednoduchými kombinacemi. Po jedné z nich šla střela z nebezpečné pozice nad. Z mírného útlumu pomohlo SKR štěstí. V 15. minutě se po odraženém rohu dostal ke střele z otočky Hamouz, trefil záda bránícího hráče, od něhož míč nejenže změnil směr,ale také se neočekávaně odrazil od země a propadl gólmanovi za záda – 1:0. Gól pomohl ve zvýšené aktivitě a hned v 17. minutě po napadání Haiflera a Hamoune posunul Ludvík míč Sekundovi do ideální pozice a ten chladnokrevně do protipohybu brankáře zvýšil – 2:0. I přes dvoubrankový rozdíl se hrál vyrovnaný fotbal. Příbramští se tlačili na polovinu žlutých, ovšem ve 33. minutě vyslal do otevřeného prostoru Haifler Mužíka, a ten se po kličce brankáři trefil – 3:0.

Ve druhé půli se chtěli domácí vedení rychle potvrdit. Ve 44. minutě se to povedlo, když Ludvík důsledně atakoval na polovině hřiště stopera. Toho využil Haifler a po narážečce s Krupičkou obstřelil ze 30ti metrů vyběhnuvšího gólmana – 4:0. Ve 45. minutě šel Mužík do skluzu zepředu na půliící čáře a trefil bohužel soupeře. Razanci zákroku znásobenou kluzkým trávníkem posoudil rozhodčí jako nebezpečnou a ukázal domácímu útočníkovi , trochu překvapivě, červenou kartu. Za této situace po zbytek zápasu kontrolovali hosté míč a domácí výsledek. Z výpadů se ke změně skóre dostali Krupička (střela přes gólmana skončila na břevně), Dyršmíd (ve skluzu nestihl na zadní tyči další Krupičkův průnik a ostrou ránu) a Ludvík (z vápna mířil do růžku, ale trefil břevno). V 62. se dočkala Příbram, když trestný kop zapadl do „vinglu“ Helebrantovi svatyně - 4:1. Ještě jeden trestňák měl gólové parametry, ale rakovnický brankář jej skokem k tyči vyrazil.

Dnes jsme měli  ze hry méně, než v předchozích zápasech. Oproti tomu jsme dávali góly.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří, Krob Jiří, Titlbach Dominik (40. Krupička Martin) – Sekunda Matěj (62. Hruška Pavel), Hamouz Robert (55. Cajthaml Lukáš), Ludvík Tomáš, Čech Jan (60. Dyršmíd Matěj)  – Haifler Jaroslav, Mužík Pavel.